bv-z.nl

Zakelijk nieuws

Administratie van je bedrijf om verder te investeren

administratie

Als je actief bent als ondernemer, dan weet je hoe prettig het is om geld over te houden om terug te investeren in je bedrijf. Zeker in de beginfase is dit enorm belangrijk. Je wilt het bedrijf van de grond krijgen en misschien investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen. Je moet jezelf natuurlijk ook onderhouden en een salaris betalen.

Als je startende bent, is het natuurlijk makkelijk geld verdienen door simpelweg te besparen. Veel ondernemers die kosten willen besparen kiezen er dan ook voor om de boekhouding en administratie zelf te doen. En zo dus de kosten voor een accountant uit te sparen. Dat kan een flinke besparing opleveren op jaarbasis.

Administratie door een professional laten uitvoeren

administratieU weet hoeveel geld er binnenkomt, van die u nog geld tegoed heeft en wanneer er betaald moet zijn. Er is uiteraard ook altijd de mogelijkheid om de administratie aan een professional over te laten, zoals een accountantskantoor. Het kost natuurlijk wat extra geld, maar aan de andere kant kan het ook geld opleveren. Een accountant Gouda weet precies waar je geld mee kunt besparen door slim om te gaan met bepaalde investeren of kosten. In eerste instantie lijkt het zelf doen van alle administratie een manier om geld te besparen, maar op de lange termijn kan het echt wel flink wat geld opleveren om met een professional in zee te gaan.

Je hebt tegenwoordig alleen een internetverbinding nodig de administratie bij te houden voor je business. Je verstuurd een factuur naar een klant eenvoudig vanaf je smartphone of laptop, dat is tegenwoordig heel makkelijk. Zo ben je daar weinig van je dure tijd aan kwijt. Veel makkelijker zal het niet worden, maar veel ondernemers hebben er nog steeds te weinig tijd voor. Plan daarom iedere week een vast tijdstip in om je boekhouding bij te werken. Als dit een vast punt is in de week dan bent u hier op voorbereid.

Administratie bijhouden kost natuurlijk tijd

Heb je veel bonnen in te voeren dan kan er behoorlijk wat werk in opgaan. Als u ook zelf de uitgaande facturen in beheer heeft, dan kan het helemaal veel tijd kosten. Vooral de klanten die niet tijdig betalen kosten veel tijd, deze moeten dan worden gebeld of gemaild. Dit is een tijdrovende klus. Win iedere week opnieuw tijd terug door een accountant Ommen verantwoordelijk voor deze taken te maken.

Comments are closed.