bv-z.nl

Zakelijk nieuws

Goud als belegging goed bewaren

Er zijn veel mensen die geloven in de waarde van goud. En je hoeft er op zich niet echt in te geloven, want al duizenden jaren heeft goud een bepaalde waarde. Vroeger gebruikte men het als betaalmiddel. Later werd het gebruikt als dekking van ons geld. En ook vandaag de dag heeft het nog steeds waarde. Als je naar de geschiedenis gaat kijken, dan is duidelijk te zien dat goud altijd zijn waarde blijft behouden.

Kon je 100 jaar geleden een mooi pak kopen voor een ounce goud, vandaag koop je nog steeds een mooi pak voor die hoeveelheid goud. De goudprijs in een valuta die er nu gebruikt wordt zoals de Euro of Dollar is wel veel hoger, maar door de inflatie koop je er nog steeds ongeveer dezelfde goederen voor. Goud wordt door velen dan ook gezien als een manier om je rijkdom te behouden door de tijd heen.

Goud opslag goed regelen

Wanneer je fysiek goud wilt gaan kopen, dan is het voordeel dat je het kunt aanraken. Je kunt er naar kijken. Het heeft iets moois dat het niet alleen cijfertjes op een scherm zijn, maar dat het fysiek is. Bij het eventuele instorten van het financiƫle systeem, kun je altijd terugvallen op fysiek goud. Maar het heeft natuurlijk ook iets negatiefs. Je zult er namelijk wel goed op moeten passen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om goud op te slaan op een externe en goed beveiligde locatie. Zo zijn er diverse goudhandelaren die het goud fysiek opslaan.

Maar er zijn ook speciale kluizen te huren waar het goud opgeslagen kan worden. Het is belangrijk om hier goed over na te denken alvorens je fysiek goud gaan aanhouden. De kosten vallen over het algemeen mee. Voor een paar honderd euro per jaar is het veilig opgeslagen. Zeker de moeite waard om eens in overweging te nemen.

Comments are closed.