bv-z.nl

Zakelijk nieuws

Kun je ook zelf een fitness schema maken?

fitness

Als je naar de sportschool gaat is het handig om je training te doen aan de hand van een fitness schema. Een beetje lukraak aan de apparaten hangen levert je uiteindelijk waarschijnlijk niet het gewenste resultaat op. Maar moet je hiervoor naar een trainer of kun je ook zelf een fitness schema maken?

fitnessOp internet is veel informatie te vinden over fitness en krachttraining. Ook kun je eenvoudige fitnessschema’s vinden die je op weg helpen in de sportschool. Dus als je je goed inleest en weet wat je wilt bereiken zou je zelf je fitness schema kunnen maken. Lees artikel over het maken van je eigen fitness schema op Droog Trainen Academy.

Het risico is echter dat je verkeerd traint, te veel of te weinig traint en bepaalde spiergroepen niet meeneemt. Daarnaast is elk lichaam en ook elk doel anders. Dus het fitnessschema dat voor je vriend werkt hoeft voor jou niet te werken.

Resultaat

Als je dus zeker wilt zijn van resultaten dan kun je beter een fitness schema laten opstellen door een professional. Die maakt een persoonlijk schema dat is afgestemd op jouw lijf, jouw leef/werk situatie, jouw eetpatroon en jouw wensen.

Hiermee weet je zeker dat je je doelen gaat halen als je je aan het schema houdt. Daarnaast heb je meestal om de paar weken controle, waarbij het schema weer aangepast wordt als dat nodig is. Dit is dé manier om effectief te trainen en het trainen ook leuk en niet te eenzijdig te houden.

Je kunt dus zeker zelf een fitness schema maken, maar het is toch aan te raden om dit te laten doen door een personal trainer.

Comments are closed.