bv-z.nl

Zakelijk nieuws

Omgaan met artrose klachten 

Artrose kan voor vervelende klachten zorgen. Dit brengt dan ook met zich mee dat de mensen hier het liefst zo snel mogelijk van af willen komen. Om met de klachten van artrose om te gaan is het mogelijk om verschillende manieren te volgen.  

Een van de mogelijkheden is om medicatie te nemen.  Medicijnen die kunnen helpen bij  pijnklachten behandelen artrose, voornamelijk pijn, zijn onder andere: 

  • Acetaminofen – van acetaminofen (Tylenol) is aangetoond dat het sommige mensen met artrose helpt die lichte tot matige pijn hebben. Het nemen van meer dan de aanbevolen dosis acetaminofen kan leiden tot leverschade, hou je dus  echt aan de hoeveelheid en bespreek het met je arts.  
  • Pijnstillers – pijnstillers zoals ibuprofen (Advil en Motrin IB) en naproxen natrium (Aleve) kunnen ook genomen worden om de klachten te verminderen. mochten deze niet meer helpen dan is het mogelijk om bij e huisarts een recept te krijgen voor zwaardere medicijnen. 

Naast het nemen van medicatie is het mogelijk om bepaalde levensstijl veranderingen te maken in je dagelijks leven. Een fysiotherapeut kan je bijvoorbeeld oefeningen laten zien om de spieren rond je gewricht te versterken, je flexibiliteit te vergroten en de pijn te verminderen.  

Regelmatige oefeningen die je alleen doet, zoals zwemmen of wandelen, kunnen net zo effectief zijn. Een ergotherapeut kan je daarnaast helpen om manieren te ontdekken om alledaagse taken uit te voeren zonder dat je jouw gewrichten extra zult belasten. Een tandenborstel met een grote handgreep kan bijvoorbeeld het poetsen van je tanden makkelijker maken als je artrose in je handen hebt.

  

Comments are closed.