bv-z.nl

Zakelijk nieuws

Een nieuwe klant? Doe onderzoek naar het betaalgedrag

handen schudden

Een nieuwe klant? Laat zijn betalingsgedrag onderzoeken.

Heeft u een nieuwe klant bemachtigd voor uw bedrijf? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u aan de slag gaat voor deze nieuwe klant. Wat voor diensten u ook mag leveren, het is natuurlijk belangrijk om aan het werk te gaan.

Maar het is in deze tijd ook de moeite om een goed voor onderzoek te doen. Sommige bedrijven betalen namelijk erg laat hun rekeningen. Of ze betalen het helemaal niet. Natuurlijk zal een klant u dit niet aan de telefoon of in persoon vertellen, maar er kan een goed voor onderzoek gedaan worden. U kunt bijvoorbeeld bij een incassobureau laten uitzoeken of de klant een goed betaalgedrag heeft. Zo kunt u bepalen of u in zee wilt gaan met deze partij.

Openstaande rekeningen kunnen problemen vormen

Want als u namelijk met openstaande rekeningen blijft zitten, kan dit uw bedrijf in de problemen brengen. Zeker als het om grotere bedragen gaat. Het is als ondernemer natuurlijk erg verleidelijk om te gaan starten met een nieuw project, maar als u later in de problemen komt kan dit vervelend zijn. Goed voor onderzoek kan dit voorkomen. Met wie u zaken doet is erg belangrijk. Want stel dat u veel aandacht besteed aan een groot project van een nieuwe klant. Dan komt het werk voor andere klanten misschien wel in het gedrang. Als deze grote klant vervolgens niet betaald, kan dit grote financiƫle gevolgen hebben. Natuurlijk wilt u dit zo veel mogelijk voorkomen.

Natuurlijk kunt u ook altijd een Amsterdam incassobureau of een deurwaarderskantoor inschakelen om de facturen alsnog te innen, maar als er niets te halen valt kan het ook pech voor u zijn. Een goed klanten acceptatiebeleid opstellen is dan ook erg belangrijk. Laat nieuwe klanten (zeker in de B2B wereld) goed controleren en weet met wie u zaken aan het doen bent. Zo kunt u problemen met betalingen tot een minimum beperken.

Comments are closed.